İZMİR / KARŞIYAKA - Sakize Lahur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hedefim Olimpiyat Şampiyonu Olmak

Okulumuz 10. Sınıf öğrencisi Menekşe Vardar Danimarka´da yapılan turnuvada tüm rakiplerini geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Okulumuz 10. Sınıf öğrencisi Menekşe Vardar 2013 yılında başladığı spor hayatını birçok madalya ile taçlandırdı. Son olarak Danimarka’da düzenlenen Avrupa Kata Müsabakalarından Avrupa Birinciliği madalyasını kazanarak ülkesine dönen Vardar hedefinin   Olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.Babası, demir profil fabrikasında çalışan annesi ev hanımı olan üç kız çoğunun en küçüğü Menekşe Vardar ailesinin ve okulunun kendisine spor hayatı konusunda her zaman destek olduğunu da belirterek,  aldığım ödüllerde en büyük katkıyı veren ailem , okulum ve İmhat Spor kulübü dür. Her zaman bana destek oldular dedi 2013 yılında henüz on yaşında jimnastikle tanışan Vardar, 2014 yılında karate sporu ile ilgilenmeye başladı.2016 yılında Türkiye Karate Kumite Türkiye ikincisi olan Menekşe Vardar, 2017 yılında Kata Kulüpler Türkiye Şampiyonu ayrıca yine aynı yıl içerisinde  Karadeniz Ülkeleri Şampiyonu olmuştur.2018 yılında okullar arası düzenlenen Türkiye Kata  yarışmalarından Türkiye 2.si olarak  madalya alan Vardar yine aynı yıl düzenlenen  Türkiye Kulüpler Şampiyonu Kumite müsabakalarından da ödül almıştır. 2018 yılında Türkiye Karate Kumite 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu. Bu başarısıyla milli takım yetkililerin dikkatini çekerek Hırvatistan’da yapılan Balkan Gençler müsabakalarına milli takımda yer aldı. İlk kez bu vesileyle milli takım formasını giydi Menekşe Vardar. Yoğun bir çalışma temposu ile müsabakalara hazırlanarak Avrupa şampiyonluğu madalyasını almaya hak kazandı.Yoğun antrenman çalışmalarının yanında akademik başarısını da ihmal etmedi. Öğrencimizi ve kendisine her zaman destek olan öğretmenlerini ve İmhat Spor kulübü antrenörlerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

17-02-201917-02-201917-02-201917-02-201917-02-2019

Yayın: 17.02.2019 - Güncelleme: 17.02.2019 02:21 - Görüntülenme: 183